Elitetroepen Israël bestormen gevangenis

Israëlische elitetroepen hebben zondag een gevangenis bestormd waar een gevangene een wapen had bemachtigd en drie bewakers had neergeschoten. De gevangene, een man die was veroordeeld voor een brute moord in de Verenigde Staten, werd doodgeschoten. Twee van de drie bewakers raakten ernstig gewond, zei een politiewoordvoerder.

Samuel Sheinbein vermoordde in 1997, op 17-jarige leeftijd, een 19-jarige man in de staat Maryland. Nadat hij de man had gewurgd en geslagen zaagde hij het lichaam in stukken en verbrandde hij het. Toen de resten werden gevonden vluchtte Sheinbein naar Israël, waar zijn vader was geboren.

Israël weigerde Sheinbein uit te leveren, aangezien hij de zoon van een staatsburger was. Wel werd Sheinbein in Israël berecht voor de moord die hij in de VS pleegde. Hij kreeg 24 jaar cel.

Een speciale eenheid van de politie haastte zich zondag naar de gevangenis nadat Sheinbein een vuurwapen had weten te bemachtigen. De agenten werden later versterkt door een antiterreureenheid. Toen Sheinbein het vuur op hen opende schoten de troepen hem dood.