Achtervolging leidt tot mogelijke vondst drugsafval

Bij een achtervolging donderdagavond in de omgeving van Venlo is mogelijk drugsafval aangetroffen. Dat melden de marechaussee en de brandweer vrijdag. De achtervolging ontstond toen een rood busje zich onttrok aan een controle van de marechaussee op de A73. In het busje zijn vaten en jerrycans aangetroffen.

Op de N271 bij Venlo wist de marechaussee voor de wagen te komen en werd een stopteken gegeven. Het busje ramde hierop de auto van de marechaussee. Beide wagens kwamen hierna tot stilstand. De bestuurder van het busje ging er te voet vandoor, zijn bijrijder kon worden aangehouden.

Een woordvoerder van de marechaussee meldt dat het gaat om een 44-jarige man uit Roermond. "Hij wordt vrijdag verhoord. Naar de bestuurder van het busje hebben we nog wel gezocht, maar hij is in het donker weggekomen", aldus de zegsman.

De brandweer werd ingeschakeld om onderzoek te doen naar de gevonden vaten in het busje. Een woordvoerder laat weten dat restjes zuur zijn aangetroffen. "Dat wijst mogelijk op drugsafval", laat hij weten.

De laatste tijd is in Noord-Limburg en Brabant vaker gedumpt drugsafval gevonden. Het spul wordt meestal achtergelaten in een natuurgebied.