Favorieten sneuvelen in kwartfinale skicross

Tijdens de kwartfinale van de olympische skicross zijn belangrijke kanshebbers op het goud Victor Öhling Norberg en Andreas Matt uitgeschakeld. Zij volgden hiermee het voorbeeld van topfavorieten Alex Fiva en David Duncan, die in de achtste finale werden uitgeschakeld.

In de eerste heat liet Victor Öhling Norberg zich van zijn sterkste kant zien. Hij lag de gehele race aan de leiding, maar op de laatste schans ging het alsnog mis. Hij viel, waardoor Armin Niederer, die in derde positie lag, langs hem heen kon skiën en zich alsnog plaatste voor de halve finale. Ook de Rus Egor Korotkov wist zich te plaatsen in deze eerste heat. In de tweede heat bleek Andreas Matt niet opgewassen tegen drie Fransen, waardoor weer een favoriet sneuvelde in het nu al opzienbarende skicrosstoernooi. Jean-Frédéric Chapuis en Jonathan Midol gingen door in deze heat.

De derde heat was een makkelijke prooi voor Brady Leman. Hij ging samen met de Fransman Arnaud Bovolenta door en dat kostte ogenschijnlijk weinig moeite door valpartijen, maar de Canadees beheerste de gehele heat. In de laatste heat werd Filip Flisar eerste. Florian Eigler werd tweede, een plaats die op de laatste sprong nog werd bedreigd door de Noor Didrik Bastian Juell. In een alles-of-niets-poging viel hij echter en zo wist de Duitser Eigler door te stoten naar de halve finale.