FOK! wat een weer... Af en toe lichte regen

Ik denk niet dat we vandaag veel zon zullen gaan zien. Het blijft overwegend bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen. De hoeveelheden zijn overdag beperkt, maar tegen de avond gaat het wat harder regenen. Dit komt omdat dan pas het koufront passeert. Een groot deel van de dag bevinden we ons in de zogenaamde 'warme sector'.

Het warmtefront trekt in de loop van de ochtend al over het land en het koufront dus tegen en in de avond. Ertussenin is het bewolkt, nevelig en druilerig. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, maar neemt langs de kust en op het IJsselmeer nog iets verder toe. Een somber dagje dus. De maxima liggen vanmiddag rond de 9 graden.

Na morgen wordt het nog wat zachter met temperaturen die tot boven de 10 graden kunnen oplopen. Het blijft daarbij wat aan de wisselvallige kant, maar doordat de depressies een stuk noordelijker trekken valt het met de wind en de neerslag wel mee. In het weekend zit er misschien zelfs een helemaal droge dag in het verschiet.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 ZoAC
Een fraaie kleurenfoto van Dumpiej. De zonsopkomst beschenen op de Alto-Cumulus bewolking.

 Spre
Kuikenbiefstuk zag een zwerm spreeuwen vliegen rondom de zonsondergang...

Spre2
...en dat was een prachtig gezicht.

Sleedoorn
Bij D_tje in Terneuzen staat de Sleedoorn al in bloei! Ik proef de lente!