Kramer: "Al week last van mijn rug"

Sven Kramer heeft net als in Vancouver niet de gouden medaille weten te halen op de 10000 meter. Dit keer werd Kramer niet gediskwalificeerd na een foute wissel, maar werd hij op waarde geklopt dor Jorrit Bergsma. Achteraf gaf Kramer aan dat hij vooral werd gehinderd door fysiek ongemak.

"Ik heb de hele week al last van mijn rug", zei Kramer na afloop tegen de NOS. "Ik zag het wel een beetje aankomen. Ik ben te vaak geblesseerd en dat kan niet. Heel blijven hoort bij topsport. Ik voel het de hele tijd al, maar ik wilde er niet aan toegeven"

"Ik weet het, het is een slecht excuus. Maar voor goud moet je gewoon topfit zijn. Ik heb ontspanning nodig en ik moest er teveel energie instoppen. Dan hoop je nog op het beste, want ik heb er alles aan gedaan. Ik heb er echt voor gevochten."

Kramer toonde zich nog wel een goed verliezer, door aan te geven dat zelfs zonder het ongemak het moeilijk had geweest om olympisch kampioen te worden. "Jorrit rijdt een wereldtijd, laat dat duidelijk zijn. En ook als ik fit was geweest, was het nog maar de vraag geweest of ik aan die tijd van hem was gekomen. Niets ten nadele van Jorrit, maar ik baal van mijn lijf."

Kramer tijdens zijn zilveren race met zijn coach Gerard Kemkers. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)