Zwitserse ijshockeyers verrassen Tsjechen in Sochi

De Tsjechische ijshockeyers hebben zaterdag hun derde wedstrijd op de Olympische Spelen verloren. Zwitserland, dat vorig jaar zilver won bij het WK, was met 1-0 te sterk. Simon Bodenmann scoorde al in de eerste periode de enige treffer van het duel.

Elders in poule C was Zweden met 5-3 Letland de baas. Via Patrik Berglund kwam Zweden op 1-0, maar Lauris Darzins maakte enkele minuten later al gelijk. Aan het begin van de tweede periode sloeg de Zweden de schrik om het hart toen Letland een powerplay-situatie benutte en via Janis Sprukts op 2-1 kwam.

Erik Karlsson maakte anderhalve minuut later, toen Zweden met een man meer op het ijs stond, gelijk en vervolgens liepen de Scandinaviërs uit. Daniel Alfredsson scoorde de 3-2, Jimmie Ericsson tekende voor de 4-2. Zemgus Girgensons bracht Letland nog een keer terug in de wedstrijd, maar Alexander Edler bepaalde de eindstand op 5-3.

Zweden sluit de poulefase af als groepswinnaar met drie overwinningen uit drie duels. Zwitserland won twee keer en eindigt als tweede, voor Tsjechië en Letland.