Zwitserse ijshockeyers verrassen Tsjechen in Sochi

Peterselieman

De Tsjechische ijshockeyers hebben zaterdag hun derde wedstrijd op de Olympische Spelen verloren. Zwitserland, dat vorig jaar zilver won bij het WK, was met 1-0 te sterk. Simon Bodenmann scoorde al in de eerste periode de enige treffer van het duel.

Elders in poule C was Zweden met 5-3 Letland de baas. Via Patrik Berglund kwam Zweden op 1-0, maar Lauris Darzins maakte enkele minuten later al gelijk. Aan het begin van de tweede periode sloeg de Zweden de schrik om het hart toen Letland een powerplay-situatie benutte en via Janis Sprukts op 2-1 kwam.

Erik Karlsson maakte anderhalve minuut later, toen Zweden met een man meer op het ijs stond, gelijk en vervolgens liepen de Scandinaviërs uit. Daniel Alfredsson scoorde de 3-2, Jimmie Ericsson tekende voor de 4-2. Zemgus Girgensons bracht Letland nog een keer terug in de wedstrijd, maar Alexander Edler bepaalde de eindstand op 5-3.

Zweden sluit de poulefase af als groepswinnaar met drie overwinningen uit drie duels. Zwitserland won twee keer en eindigt als tweede, voor Tsjechië en Letland.