Russische ijshockeysters door naar halve finale

De vrouwelijke ijshockeyploeg van Rusland heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finale van het ijshockeytoernooi in Sochi. In een spannende slotfase werd Japan met 2-1 verslagen.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Russinnen. In de eerste periode kwamen ze op een voorsprong en hadden ze een goede controle over de wedstrijd. In de tweede periode wisten ze de score echter niet uit te breiden. Dat gaf Japan de kans om langszij te komen, wat uiteindelijk binnen een minuut van de derde periode gebeurde. In principe was er nog niets aan de hand voor de thuisploeg maar een overwinning zou zorgen voor direct plaatsing in de halve finales. Uiteindelijk wisten ze door middel van een shorthanded goal de wedstrijd toch nog te winnen.

Rusland staat nu gelijk met Zweden in poule B. De Zweedse ploeg heeft echter een beter doelsaldo. Donderdag wordt in een onderling duel bepaald wie nummer één en wie nummer twee in de poule wordt. Duitsland en Japan zijn beiden reeds uitgeschakeld.

# Poule B Gespeeld Winst Verlies Goals Punten
1 Zweden 2 2 0 5:0 6
2 Rusland 2 2 0 6:2 6
3 Japan 2 0 2 1:3 0
4 Duitsland 2 0 2 1:8 0