Favorieten door in kwalificatie langlaufsprint

De kwalificatie voor de sprint bij het langlaufen heeft geen grote slachtoffers geëist. Alleen Hanna Erikson bij  - vanwege een val -de vrouwen en Josef Wenzl bij de mannen vielen tegen door zich niet bij de beste dertig te plaatsen.

Bij de vrouwen werd de kwalificatie gewonnen door de Noorse Maiken Caspersen Falla, die 0,40 seconden sneller was dan Katja Visnar uit Slovenië. Marit Bjørgen, samen met Kikkan Randall de absolute topfavoriete, legde beslag op de derde plek op iets meer dan een seconde van haar landgenote. Voor de Amerikaanse Randall liep het nog niet helemaal lekker, maar met de achttiende plek gaat ze wel door naar de kwartfinales. Opvallend is dat de drie grootste favorieten, Bjørgen, Randall en de Duitse Denise Herrmann alle drie in de vijfde en laatste kwartfinale zitten.

De kwalificatie bij de mannen werd ook gewonnen door een Noor, namelijk Ola Viggen Hattestad. Hij was 1,91 seconden sneller dan de Rus Sergey Ustiugov, één van de grote favorieten. De Italiaan Federico Pellegrino werd op 2,03 seconden derde. Regerend olympisch- en wereldkampioen Nikita Kriukov werd voor eigen publiek elfde en mag ook naar de kwartfinales.