Amerikaanse ijshockeysters aan kop na forse overwinning

De Amerikaanse ploeg bij het vrouwenijshockey heeft de koppositie in poule A overgenomen van Canada. Een 9-0 zege tegen de Zwitserse ploeg lag ten grondslag aan deze overname. Canada komt later op de dag nog in actie.

De Amerikanen gingen furieus van start maar wisten pas na negen minuten speeltijd de Zwisterse defensie te doorbreken. Na de eerste goal ging het echter hard en stond er binnen een tijdsbestek van vijf minuten een 5-0 voorsprong op het socrebord.

Ook in de tweede periode hadden de Amerikanen een groot overwicht. De goalie van de Zwitsers was echter belangrijk voor haar team en wist de vele schoten op goal te verwerken. Ze moest er één laten gaan waardoor de derde periode met een 6-0 stand voor de Amerikanen begon.

De derde periode was opnieuw eenzijdig. De Amerikanen waren constant in de aanval en waren op elk vlak scherper en beter dan hun tegenstanders. Dit resulteerde in drie nieuwe goals. De dubbele cijfers werden hierdoor net niet gehaald, maar een overtuigend doelsaldo was wel aan de orde.

De Amerikanen hebben in twee wedstrijden twaalf goals gemaakt en slechts één geïncasseerd. De Canadese ploeg won haar eerste wedstrijd met 5-0. Zij spelen om 16.00 Nederlandse tijd tegen Finland.