'Aangifte moord op vliegende ratten'

De Partij voor de Dieren maakt zich weer eens druk. Deze keer omdat tv-kok Wouter Klootwijk in zijn programma De Wilde Keuken een aantal duiven braadde in een pannetje. De uit ons lijden verloste vliegende ratten waren hem geleverd door bestrijdingsbedrijf Duke Faunabeheer.

"Je mag duiven niet doden", moppert PvdD-raadslid Johnas van Lammeren in Metro. "Duke Faunabeheer heeft van de gemeente geen ontheffing gekregen om dit te doen. Dat bleek uit onze schriftelijke vragen aan de wethouder. Dat is dus een overtreding van de wet." Het raadslid van de PvdD noemt het voorval 'moord'.

De programmamakers vinden de aangifte "amusant, maar bizar" en Duke Faunabeheer lijkt zich niet druk te maken en zich vooral te ergeren aan deze gekkies. "De PvdD wil telkens van te voren weten wat we doen. Ze leggen op alle slakken zout. Maar ik ben inmiddels wel aan hun methodes gewend", aldus een woordvoerder.

Of ook z@pp puberruil zal worden aangepakt is niet bekend. Daar werd afgelopen week een puber door haar tijdelijke gastouders verrast met een maaltijd bestaande uit duiven (video) welke nog geknipt, geplukt en ontleed (video) moesten worden.