Kerstvoorstelling Soldaat van Oranje gaat door

Soldaat van Oranje staat donderdag gewoon op de planken. Dinsdag werden twee voorstellingen van de musical afgelast nadat een deel van het theater stormschade opliep. De voorstelling van tweede kerstdag kan doorgaan, laat een woordvoerder woensdag weten. Voor eerste kerstdag waren geen voorstellingen gepland.

"De herstelwerkzaamheden verlopen voorspoedig", zegt de woordvoerder. De storm die begin deze week over Nederland trok, beschadigde het dak van de foyer. Daardoor konden de bezoekers van Soldaat van Oranje niet ontvangen worden in de Theaterhangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg.

Of de gasten daar donderdag wel terecht kunnen, is nog de vraag. "Mogelijk worden de bezoekers morgen ontvangen in hangaar twee in plaats van in de foyer. Dit is morgen pas duidelijk", aldus de woordvoerder.

Soldaat van Oranje zou dit weekeinde het record van langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis vestigen. Zaterdag zou de musical voor de 1095e keer worden opgevoerd. Door het schrappen van de twee shows van dinsdag laat dat record een paar dagen langer op zich wachten. De festiviteiten die voor zaterdag gepland staan, gaan wel gewoon door.