[PL] Arsenal en Chelsea spelen doelpuntloos gelijk

Arsenal is er niet in geslaagd de koppositie in de Premier League te heroveren. Door een 0-0 gelijkspel maandag in de Londense derby tegen Chelsea moeten de Gunners in de stand Liverpool op doelsaldo boven zich dulden. Chelsea bezet na zeventien speelronden de vierde plaats.

José Mourinho houdt door het gelijkspel van maandag in het Emirates Stadium een opmerkelijke serie in stand. De trainer van Chelsea kwam in tien ontmoetingen met zijn collega van Arsenal Arsène Wenger nog nooit als verliezer uit de bus.

De wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea bracht niet het spektakel waar vooraf op was gehoopt. In een tactisch steekspel met nauwelijks gevaar voor beide doelen waren de bezoekers nog het dichtst bij drie punten. Frank Lampard raakte na iets meer dan een halfuur spelen de onderkant van de lat.

Liverpool kwam zaterdag al in actie en won met 3-1 van Cardiff City. De ploeg van topscorer Luis Suárez heeft net als Arsenal 36 punten, maar beschikt over een veel beter doelsaldo. Manchester City heeft één punt minder, op de voet gevolg door Chelsea en Everton met 34 punten.