[NBA] Oklahoma City lijdt eerste thuisnederlaag

Oklahoma City Thunder verloor zondag voor de eerste keer in dit NBA-seizoen een thuiswedstrijd. Na twaalf thuispartijen winst op rij was Toronto Raptors met 104-98 te sterk. Door de nederlaag verliezen de basketballers uit Oklahoma City de koppositie in de Western Conference aan Portland Trail Blazers, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Bij de Raptors scoorde Kyle Lowry 22 punten. Russell Westbrook maakte 27 punten voor Oklahoma City. In de laatste anderhalve minuut maakte Toronto met zes punten het verschil in de wedstrijd. De laatste vier schoten van Oklahoma City gingen allemaal mis.

Toronto eindigde zondag niet alleen de ongeslagen thuisreeks van de ploeg uit Oklahoma, ook een serie van negen zeges op rij kwam tot een einde. Oklahoma City Thunder staat nu tweede met 22 overwinningen en vijf nederlagen. De Raptors staan vierde in de Eastern Conference met elf zeges en veertien verliespartijen.

De koploper van de Eastern Conference, Indiana Pacers, wist wel te winnen. De ploeg was thuis met 106-79 te sterk voor Boston Celtics. Paul George scoorde 24 punten voor de Pacers. Het team uit Indianapolis heeft 22 overwinningen en vijf nederlagen. De Celtics staan achtste met twaalf zeges en zeventien verliespartijen. De LA Clippers wonnen na verlenging met 120-116 van de Minnesota Timberwolves.