[PD] Real boekt moeizame zege bij Valencia

Real Madrid heeft in een heftige voetbalavond in Valencia drie punten uit het vuur gesleept. De Madrilenen kwamen twee keer op voorsprong, maar los che kwamen evenzoveel keer op gelijke hoogte. Jesé bepaalde de eindstand uiteindelijk toch in het voordeel van de Koninklijke; 2-3.

Met de drie punten houdt Real de druk op Atlético Madrid en Barcelona hoog. Ook die ploegen behaalden moeizame overwinningen op respectievelijk Levante en Getafe, en beide moesten ze terugkomen van een achterstand. Real Madrid staat nu met 41 punten vijf punten achter op de gedeelde koplopers.

Cristiano Ronaldo bracht zijn ploeg vijf minuten voor rust op een 1-2 voorsprong en houdt met zijn doelpunt de topscorerspositie in de Primera División in het oog. Zijn naaste rivaal, Diego Costa van Atlético Madrid, scoorde gisteren tweemaal voor zijn club en bracht zijn totaal op negentien doelpunten dit seizoen, twee meer dan de Portugees.