R. Koeman: "Erg opgezien tegen deze avond"

Ronald Koeman zat zaterdag weer op de bank bij Feyenoord, nadat woensdag zijn vader Martin overleed. De coach kijkt terug op een gedenkwaardige avond.

Vanwege het overlijden van zijn vader liet Koeman woensdag in het bekerduel met Heracles Almelo het werk over aan zijn assistenten. Zaterdag in De Kuip was hij er dus weer bij. "Ik heb eerlijk gezegd wel enorm opgezien tegen deze avond. De steun van de club, de spelers en het publiek heeft me heel veel goed gedaan", reageerde de Feyenoord-coach volgens het ANP.

Het thuispubliek in Rotterdam eerde Martin Koeman in de twaalfde minuut met het afsteken van sterretjes. Daarbij werd ook massaal zijn naam gescandeerd. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen. " Het was fantastisch. Ik wil iedereen daar graag voor bedanken", aldus Koeman.

Over het spel van zijn ploeg was Koeman zeer tevreden. Feyenoord kwam tegen PEC Zwolle amper in de problemen. "We hebben vanaf het begin druk gezet en dat hebben we 90 minuten vol gehouden met goed voetbal. Het is ons nog niet zo vaak gelukt ons niveau een hele wedstrijd vol te houden."