'Blind beoogd bondscoach 2016'

Waar Ronald Koeman een rol als assistent-bondscoach niet ziet zitten, lijkt Danny Blind wel te porren om hulptrainer onder Guus Hiddink te worden. Blind, momenteel assistent van Louis van Gaal, wordt volgens De Telegraaf door de KVNB gezien als bondscoach van de toekomst.

"Blind ontwikkelt zich volgens de beleidsbepalers bij de voetbalbond zodanig dat hij in staat moet worden geacht om na de periode Van Gaal en daaropvolgend Hiddink in 2016 zelfstandig aan de slag te kunnen bij Oranje", schrijft het medium vrijdag.

De oud-international heeft echter meerdere opties en wil wellicht op eigen benen staan. Het is tevens niet ondenkbaar dat Van Gaal zijn assistent meeneemt, zodra de huidige bondscoach een nieuwe club heeft gevonden.

De KNVB heeft in elk geval een akkoord bereikt met Guus Hiddink, zoals diverse media waaronder Goal deze week wisten te melden. Volgens NRC Handelsblad heeft de KNVB aan Ronald Koeman gevraagd om assistent te worden onder Hiddink, maar de Feyenoord-coach bedankte hiervoor.

Het leek er namelijk op dat Koeman lange tijd in beeld was om bondscoach te worden. Diverse media meldden dat de KNVB in gesprek was met de oud-international, maar KNVB-directeur Bert van Oostveen ontkende dat deze week.