Discussie over PL-winterstop laait weer op

De hectische decembermaand in de Premier League is weer in volle gang en dus komen de kritieken van managers dat het speelschema te druk is. Gus Poyet, trainer van Sunderland, wil dat er een winterstop wordt ingevoerd.

"Ik snap niet waarom we geen winterstop hebben. Het is zo simpel en je ziet het overal. De enige uitleg die ik ooit heb gehad, is dat we altijd al op Tweede Kerstdag spelen. Ik vind het goed dat we op Boxing Day spelen, maar daarna zouden we moeten stoppen. Ik wil geen winterstop voor een trip naar Dubai, maar voor mijn spelers, om wat te rusten."

"Volgens alle coachingscursussen moet je na het spelen van een wedstrijd het duel analyseren, maar daar hebben we geen tijd voor. Dat lukt ons gewoon niet", vervolgt de manager, die met Sunderland elf wedstrijden in de komende zes weken speelt.

"Zo kan iedereen die in de voetbalwereld werkt vakantie vieren met hun kinderen. Is dat zo oneerlijk? We zouden moeten beginnen in september, in december twee weken stoppen, hervatten in januari en spelen tot aan juni. Dan kunnen we in juli met de kinderen op vakantie."