Van der Wiel nieuwe voorzitter Heerenveen

Jelko van der Wiel is de nieuwe voorzitter van sc Heerenveen. Dat heeft de Friese eredivisieclub donderdag bekendgemaakt. De 47-jarige ondernemer is de opvolger van interim-directeur Gaston Sporre. Ook Hans Vonk krijgt een belangrijke rol in het nieuwe bestuur. De oud-doelman gaat aan de slag als technisch directeur.

Heerenveen was op zoek naar een nieuw bestuur na het vertrek van directievoorzitter Robert Veenstra en de volledige raad van commissarissen. Veenstra stapte in juni op na het verwijt dat onder hem een sfeer van intimidatie en angst was ontstaan. Een maand later werd Sporre aangesteld als interim-directeur.

Naast Vonk krijgen ook Wim Dijk en Ben Takkenberg de dagelijkse leiding in handen. Zij gaan zich bezighouden met respectievelijk commerciële zaken en veiligheidsbeleid. Egon Diekstra, Geert Pieter Vermeulen en Jaap Schuurmans maken als toezichthouders het nieuwe bestuur compleet.

Vonk werd al langer in verband gebracht met een terugkeer naar Heerenveen, waar hij tussen 1996 en 2004 onder de lat stond. Eerder deze maand vertrok de 43-jarige Zuid-Afrikaan als teammanager bij AZ. Hij keepte in het verleden verder voor onder meer Ajax, Ajax Cape Town en RKC.