Webber: "Vettel en Alonso beter dan Hamilton"

Oud-Formule 1-coureur Mark Webber heeft zich uitgelaten over de sport waarin hij jarenlang actief is geweest. De LMP1-rijder van Porsche vindt dat Lewis Hamilton niet het niveau heeft van zijn oud-teamgenoot Sebastian Vettel of van Fernando Alonso.

Webber sprak met de BBC. "Op zondagen heb je aan Fernando de handen vol, daar is geen twijfel over mogelijk. Over één ronde kan hij niet aan Seb tippen, maar op zondagen ligt hun niveau erg dicht bij elkaar. Lewis is goed, maar waarschijnlijk niet zo veel een machine als die twee zijn. Bij Vettel en Alonso kun je letterlijk de startknop indrukken, waarna ze als de brandweer gaan."

Webber denkt dat Vettel, ondanks alle reglemenstwijzigingen, voor zijn vijfde titel op rij kan gaan. "Volgend jaar zijn de motoren belangrijker dan de aerodynamica, iets wat een aantal coureurs goed uit zal komen. De coureur heeft echter ook nog genoeg in te brengen, vooral vanwege het gebruik van de hersenen op het gebied van temporijden, met situaties omgaan en vanwege alle technologie die de auto's zullen hebben. Dat past in het straatje van Sebastian."