De Boer: "Anti-voetbal heeft gewonnen"

Frank de Boer was na de uitschakeling van Ajax in de Champions League geïrriteerd over de rol van scheidsrechter Howard Webb in het duel met AC Milan. Ajax had aan het gelijkspel in San Siro (0-0) niet genoeg om te overwinteren in de Champions League.

"Het anti-voetbal heeft gewonnen", zegt De Boer tegen de NOS. "De UEFA heeft het altijd zo op respect, maar als de ballenjongens geen ballen in de handen hebben... En dan twintig minuten tijdrekken en vervolgens maar vijf minuten bijtellen. Schandelijk."

De Boer zag Ajax het duel domineren na een vroege rode kaart van Riccardo Montolivo, maar zijn ploeg kwam niet tot scoren. "Het was even zoeken voor ons na die rode kaart. Je moet ook een beetje geluk hebben dat een bal goed valt. We hadden kansen, maar jammergenoeg heeft het voetbal vanavond niet gewonnen. Milan komt met tien man in hun kracht: kont in de zestien."

"Ik ben trots op de jongens hoe ze hebben gevochten. Het leek alleen alsof we in een theater speelden. Al die fratsen van Milan... Ballenjongens deden mee, alles en iedereen. Dat heeft door de wol geverfd, maar de scheids staat het toe. Dat hij rood gaf aan Montolivo doet er niets aan af. Rood is rood. Balotelli moet ook rood krijgen voor die trap op de hiel van Blind. Hij had totaal geen intentie om de bal te spelen."

"De scheidsrechter laat de wedstrijd op dat moment door de handen glippen. Een keeper kan elke keer een minuut doen over zijn doeltrappen. Dat zijn bij elkaar duidelijke dingen", verklaart de teleurgestelde De Boer. "We zijn twee keer de bovenliggende partij geweest tegen Milan. Dat nemen we uiteindelijk wel mee. Dit is geen dreun, maar wel een zeer grote teleurstelling."