[CL] Uitslag AC Milan - Ajax

Ajax is er niet in geslaagd om de achtste finale te bereiken van de Champions League. De landskampioen speelde, ondanks dat het 70 minuten tegen 10 man speelde, met 0-0 gelijk bij AC Milan. Dat was niet genoeg om de volgende ronde te halen.

De opdracht vooraf was duidelijk voor de Amsterdammers; enkel een zege zou overwintering in de Champions League brengen. In elk ander geval wachtte de Europa League na de winterstop. Ajax ging dan ook snel op zoek na een treffer.

Na vijf minuten was al direct een grote kans; Poulsen kopte een corner op de binnenkant van de paal. Ook de tweede grote kans kwam van een hoofd. Abbiati wist een snoekduik van Klaassen nog te promoveren tot een corner. Na een kwart wedstrijd kreeg Ajax hulp van AC Milan. Middenvelder Montolivo maakte een domme en smerige overtreding op Poulsen, die terecht werd bestraft met een rode kaart.

Poulsen (buiten beeld) kopte al vroeg op de paal. (Foto: ProShots)

Ajax leek voor de rust wel de controle over het duel te hebben, maar Milan kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Na rust besloten de Amsterdammers het tempo dan ook direct op te voeren om meer ruimte proberen te creëren in de defensie van de Italianen. Pas na een kwartier kwam het eerst wapenfeit toen Klaassen van afstand in de handen van Abbiati schoot.

Een eerste echte uitgespeelde kans kwam tien minuten later, maar Klaassen schoot op de voeten van de Italiaanse goalie. Ajax besloot nog meer de aanval op te zoeken en zette nadat eerder Hoesen was ingezet ook Sightórsson in de spits. Het opvoeren van de druk leverde al snel een kans op voor Fischer, die zijn rolletje voorlangs zag gaan.

Klaassen (l) in duel met Nigel de Jong. (Foto: ProShots)

Toch bleef het lastig voor Ajax om een gat te vinden in de defensie van de huidige nummer negen van Italië. Steeds meer werd de lange bal gezocht, maar veel werd er niets mee bereikt. In de allerlaatste seconde probeerde Klaassen het nog met een omhaal, maar zijn bal ging net naast. Het 0-0 gelijkspel betekent dat Ajax na de winterstop in de Europa League zal acteren en dat Milan verder gaat in de Champions League.