Bosz: "Vitesse bepaalt wie hier komt"

Vitesse hoopt op versterkingen in de winterstop, maar volgens trainer Peter Bosz is het niet zo Chelsea bepaalt wie naar Arnhem komt. In aanvallend opzicht kan Vitesse nog een speler gebruiken.

Zeker omdat na het vertrek van Jonathan Reis ook Mike Havenaar moet missen. De Japanner wacht een schorsing na zijn tackle op PSV'er Stijn Schaars. Bosz liet al doorschemeren dat Vitesse mogelijk de samenwerking met Chelsea aangrijpt om zich te versterken voor de tweede seizoenshelft.

Dat betekent niet dat de Engelse topclub bepaalt wie er komt. "Het is eigenlijk heel simpel: wij bepalen wie hier komt en ik bepaal de opstelling", zegt coach Bosz tegen Voetbal International. "Zij geven aan welke jongens in aanmerking komen voor verhuur. Ik heb afgelopen zomer tegen vijf, zes spelers nee gezegd. Niemand in Londen die vervolgens boos op me is geworden."

Vitesse heeft dit seizoen zes huurlingen van Chelsea. Patrick van Aanholt , Christian Atsu en Lucas Piazón zijn basiskrachten. Cristian Cuevas, Sam Hutchinson en Gaël Kakuta zitten vooral op de bank bij de koploper van de Eredivisie. Meer versterkingen uit Londen lijkt niet ondenkbaar. "We hebben een samenwerkingsverband, dus dat kan altijd. Ik hoop dat we het elftal op meerdere posities kunnen versterken", aldus Bosz.

De identiteit van Vitesse wordt volgens de trainer niet aangetast door de Chelsea-enclave in Arnhem. "Wij worden vaak neergezet als een vreemdelingenlegioen of Chelsea B. Dat stoort me wel. Wij hebben met vijf Nederlanders voor Eredivisie-begrippen een Hollandse basis. Het is maar net hoe mensen het willen zien", besluit de Apeldoorner, die in het verleden bij Vitesse speelde.