Janssen: "Ik geniet vanaf de kant"

Zonder de geblesseerde Theo Janssen loopt het bij Vitesse als een trein. De middenvelder is van mening dat dezelfde stappen waren gemaakt met hem in het team.

Janssen raakte in oktober geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord (2-1 nederlaag). De middenvelder van Vitesse liep een zware kruisbandblessure op en komt dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie.

Sinds de afwezigheid van Janssen heeft Vitesse de weg naar boven gevonden. De ploeg van trainer Theo Bosz speelt attractief voetbal, is stabiel en gaat aan kop in de Eredivisie. "Dit is een team in ontwikkeling, we worden elke week beter", zegt Janssen in gesprek met Voetbal International.

Terwijl Janssen revalideert en zo snel mogelijk probeert terug te komen, ziet hij Vitesse groeien. "Met mij erbij hadden we deze stappen ook gemaakt. Er zit sowieso een stijgende lijn in het elftal. Ik geniet vanaf de kant."

Marko Vejinovic heeft intussen een basisplaats. Janssen spreekt lovend over zijn vervanger. "Je ziet dat hij groeit in het seizoen. Als hij dat niveau vast kan houden, is hij van grote waarde voor dit Vitesse. In het begin was hij zoekende. Hij moest wennen aan de club, het niveau maar ook de hiërarchie. Als we samenspeelden, kwamen we allebei in de bal. Dat werkte niet. Gelukkig bewijst hij nu zijn waarde voor de club", aldus Janssen.