[Bundesliga] Monsterzege Bayern München bij Werder Bremen

Zonder Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag in de Bundesliga een ware galavoorstelling afgeleverd bij Werder Bremen. De ploeg van buitenspeler Eljero Elia kreeg in eigen stadion met liefst 7-0 op de broek. Uitblinker Franck Ribéry scoorde tweemaal en was bij liefst vijf treffers betrokken.

Robben raakte midweeks geblesseerd en komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Het gemis van de in vorm verkerende Bedummer deed zich echter geen moment voelen. Door een eigen goal van Assani Lukimya-Mulongoti en treffers van Daniel van Buyten en Ribéry was het bij rust 0-3. Na de thee maakten Mario Mandzukic, Thomas Müller, nogmaals Ribéry en Mario Götze het leed voor Elia en de zijnen alleen maar groter.

Bayern bracht door de zege zijn puntentotaal op 41 en kan later op de avond rustig achterover kijken naar de topper tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. De nummers twee en drie volgen op respectievelijk zeven en tien punten.

Bert van Marwijk verslikte zich met Hamburger SV in FC Augsburg. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh zegevierde in Hamburg met 0-1 door een goal van Raul Bobadilla in de achttiende minuut. Van Marwijk had nog niet de beschikking over Rafael van der Vaart. Bij de bezoekers deed Verhaegh de hele wedstrijd mee en viel oud-Roda JC'er Marcel de Jong kort in. HSV staat met zestien punten dertiende, terwijl Augsburg naar de achtste positie steeg.

Met Luuk de Jong en Roel Brouwers als invallers boekte Borussia Mönchengladbach een 2-1 thuiszege op Schalke 04. De bezoekers kwamen via voormalig PSV'er Jefferson Farfan aan de leiding. In de 25e minuut maakte Raffael gelijk. Vlak voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding. Benedikt Höwedes kreeg rood wegens hands en Max Kruse benutte de daaropvolgende strafschop.

De Jong viel acht minuten voor tijd in, terwijl Brouwers het met twee minuten officiële speeltijd moest doen. Het verrassend sterke Mönchengladbach bracht zijn puntentotaal op 31 en achterhaalde nummer drie Dortmund op de ranglijst. Schalke staat vijfde.