Schaken hoopt op buitenlands avontuur

Ruben Schaken is nieuwsgierig naar het voetbal buiten Nederland. De ervaren flankspeler overweegt Feyenoord te verlaten.

Ook in het verleden bestond die mogelijkheid, zo onthult de international in gesprek met Hand in Hand, een supportersblad. Destijds opteerde hij voor een langer verblijf bij Feyenoord. In Nederland werkte Schaken zich gestaag naar de top. Via SC Cambuur, SC Veendam en VVV-Venlo belandde hij in 2010 bij Feyenoord. Ofschoon hij het in Rotterdam naar zijn zin heeft, wordt de aantrekkingskracht van het buitenland steeds groter.

"Maar het gaat mij niet alleen om het financiële, want ik heb het hartstikke goed hier", benadrukt de 31-jarige Amsterdammer. "Alleen wil je natuurlijk een keer in een buitenlandse competitie spelen. De Nederlandse competitie heb je op een gegeven moment wel gezien."

Waar die mogelijke volgende bestemming zich zou moeten bevinden, laat Schaken nog in het midden. Wel is duidelijk dat niet iedere competitie of club in aanmerking komt voor zijn handtekening.

"Ik sta er dus voor open, maar dat wil zeker niet zeggen dat ik per se weg wil bij Feyenoord, want ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Ik ga niet in het eerste het beste land voetballen, dus het plaatje moet echt kloppen wil ik die stap maken."

Na een aanpassingsperiode groeide Schaken bij Feyenoord uit tot een gewaardeerde kracht. Ook bij Oranje zette hij die ontwikkeling voort. Inmiddels heeft hij zeven interlands achter zijn naam.