FIFA verkoopt voorlopig geen kaartjes WK-finale

Voetbalfans die volgend jaar het WK in Brazilië willen bijwonen, kunnen in de komende verkoopfase geen kaartjes aanvragen voor de finale en de openingswedstrijd. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend. De derde verkoopfase gaat twee dagen na de loting van start en duurt tot 30 januari.

Voor de finale in Rio de Janeiro en de openingswedstrijd in São Paulo werden in de eerste verkoopfase al respectievelijk 750 duizend en 720 duizend kaartjes aangevraagd. De FIFA sluit niet uit dat er in latere stadia alsnog nieuwe aanvragen kunnen worden ingediend. Een loting moet uiteindelijk bepalen wie de gelukkigen zijn.

Na de WK-loting van vrijdag verwacht de FIFA ook een stormloop op kaartjes voor de groepswedstrijden. Bij alle duels is voor beide landen automatisch acht procent van de stadioncapaciteit gereserveerd.

Na het sluiten van de komende verkoopfase kunnen nog kaartjes worden besteld tussen 26 februari en 1 april. Mensen die pas op het laatste moment een ticket willen bemachtigen, krijgen daarvoor de kans van 15 april tot en met de laatste dag van het toernooi.

Tot nu toe zijn al ongeveer 1,1 miljoen kaartjes aan de man gebracht. Ongeveer zeventig procent van de belangstellenden komt uit gastland Brazilië. In totaal verwacht de organisatie ongeveer 3,3 miljoen kaartjes te verkopen.