Hoesen: "Ik heb niet goed gespeeld"

Danny Hoesen was zaterdagavond al na drie minuten trefzeker voor Ajax. De spits was blij met de overwinning en zijn doelpunt, maar vond dat hij geen goede wedstrijd speelde.

"Ik zei het al tegen mijn vriendin. Ik scoor gewoon in de eerste vijf minuten en dan is er niks aan de hand", zei Hoesen na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "Nu ik de kans krijg, heb ik me gelukkig laten gelden door te scoren.Toch was hij niet tevreden. "Ik heb niet goed gespeeld. Het was slordig en in de slotfase merkte ik dat ik toch wat moe en minder scherp werd. Maar goed, ik heb wel vaker wél goed gespeeld en niet gescoord. En kaatsen is leuk, maar als spits moet je toch de ballen erin schieten. Daar worden spitsen op afgerekend."

Hoesen moet er staan nu Kolbeinn Sigthorsson en Siem de Jong geblesseerd zijn. "Maar druk is er altijd bij Ajax. Als je daar niet mee om kunt gaan, dan hoor je hier niet. Ik ben blij met mijn goal, maar één wedstrijd zegt natuurlijk nog niks. Ik blijf er nuchter onder en hoop dinsdag tegen Barcelona ook te spelen. Of ik daarvoor genoeg laten zien heb, is aan de trainer. Mijn vriendin zal in ieder geval tevreden zijn, al heb ik liever dat de trainer tevreden is."