"Vertrek Guardiola niet oorzaak blessuregolf"

De blessuregolf die FC Barcelona teistert is niet het gevolg van het vertrek van Pep Guardiola. Dat stelt technisch directeur Andoni Zubizarreta. Onder Guardiola kampte de club bijna nooit met blessuregevallen, tijdens de bewinden van Tito Vilanova en de huidige coach Gerrardo Martino is dat wel anders.

Lionel Messi, Victor Valdes, Cesc Fabregas, Gerard Pique, Cristian Tello en Xavi kampen of kampten stuk voor stuk met blessures. "Mensen moet begrijpen dat voetbal gebaseerd is op het menselijk lichaam en dat lichaam heeft nu eenmaal te maken met problemen. De overvolle speelkalender en de onderbrekingen tussendoor helpen daarbij niet mee", legt Zubizarreta uit.

"Maar het feit dat Guardiola weg is als trainer heeft hier niks mee te maken. We letten nog steeds op de trainingsintensiteit, voeding en de rust van de spelers. Daar is niets aan veranderd", die vooral hoopt dat Messi snel terug is. "Messi is onze grootste zorg. Wij gaan er alles aan doen om hem weer klaar te stomen, maar we gaan daarin niet overhaasten."