Kluivert: "Robin lijkt wel op mij"

Patrick Kluivert vindt dat Robin van Persie het afgelopen jaar gegroeid is. De spits maakte op het EK geen goede indruk. Kluivert is echter tevreden met de ontwikkeling van de nieuwe topscorer aller tijden van Oranje. "Robin pakt meer zijn verantwoordelijkheid", zegt de assistent-coach in Metro.

Voor iedere interland gaat de oud-Ajacied met de ster van Manchester United om de tafel zitten. "Onze benaderingen komen in die gesprekken samen. We verschillen zelden van mening." Volgens Kluivert komt dat doordat ze op elkaar lijken. "Ook hij is meer dan een goalgetter." Van Persie loste vorige maand Kluivert af als topscorer aller tijden in het Nederlands elftal. De teller van de Rotterdammer staat nu op 41 doelpunten.

De huidige assistent-bondscoach ziet veel tips die hij Van Persie geeft terug in wedstrijden van Manchester United. Bijvoorbeeld over het 'eerstepaallopen'. "Laatst trok hij bij United naar de eerste paal, waarna Wayne Rooney op doel kon schieten. Mooi, want vroeger had Robin de neiging in het centrum te blijven hangen."