Messi: "Nog steeds hetzelfde als toen"

Aanstaande zaterdag is het precies tien jaar geleden dat Lionel Messi debuteerde in het eerste team van FC Barcelona. De Argentijn kijkt er met een speciaal gevoel op terug. "Op jonge leeftijd kwam er al een grote droom voor me uit", vertelt Messi op de officiële website van Barcelona.

De sterspeler was zestien jaar toen hij mocht invallen in een oefenwedstrijd tegen FC Porto, dat toen werd getraind door José Mourinho. "Het is een zeer belangrijk moment in carrière."

Barça stond op dat moment onder leiding van Frank Rijkaard. Hij liet Messi tegen Porto een kwartier voor tijd invallen. "Ik denk dat ik nog steeds dezelfde Messi als toen ben. Over veel dingen denk ik nog hetzelfde. Ik ben alleen wat gegroeid, heb bijgeleerd en weet alles op waarde te schatten."

In tien jaar tijd won Messi onder meer zes keer de Spaanse landstitel en drie keer de Champions League. Bovendien werd hij viermaal op rij verkozen tot wereldvoetballer van het jaar. Momenteel is de 26-jarige balvirtuoos herstellende van een hamstringblessure, waarmee hij nog zeker een maand buitenspel staat.