Stuivenberg: "Rode kaart belachelijk"

Jong Oranje-coach Albert Stuivenberg vond de rode kaart van Jürgen Locadia, die in botsing kwam met de Slowaakse doelman en daar zelf een blessure aan overhield, onterecht. "Ik ben nu 22 jaar coach, maar zo'n - mede door beslissingen van de scheidsrechter - enerverende wedstrijd heb ik nog niet eerder meegemaakt", zei Stuivenberg na het 2-2-gelijkspel.

"Het leek er wel op dat we met de Noorse arbiter een extra tegenstander hadden. Normaal gesproken zeg ik niks over een collega, maar ik vind het not done dat een coach gaat vragen om gele kaarten. Daarmee geeft hij een heel slecht voorbeeld aan zijn spelers. De scheidsrechter werd daardoor beïnvloed."

"Het viel op dat Slowakije heel veel overtredingen maakte die een gele kaart waard waren. Er had bij hen allang iemand met twee keer geel van het veld gemoeten. Bij de strafschop die we kregen, moet hun nummer 5 (Norbert Gyömber, red.) zijn tweede gele kaart krijgen, maar die krijgt-ie gewoon niet. En de rode kaart voor Jürgen Locadia is al helemaal belachelijk."

Locadia moest na dat ongelukkige moment het veld verlaten met een enkelblessure. "We denken dat de enkelbanden wat opgerekt zijn. We hopen dat het meevalt, maar bij dit soort blessures weet je pas de volgende ochtend hoe het er echt voor staat."