Ook prijs voor mooiste sportmoment op Sportgala

Op het Sportgala wordt dit jaar een nieuwe prijs geïntroduceerd. Het publiek kan stemmen voor het meest bijzondere Nederlandse sportmoment van het jaar. Dat maakte de NOS, dat het jaarlijkse gala uitzendt, maandag bekend. De prijs wordt toegevoegd aan de gebruikelijke eretitels, zoals die voor sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter en coach van het jaar.

De prijs is vernoemd naar het eerste sportprogramma op de Nederlandse televisie en gaat daarom de Sport in Beeld Prijs heten. Mensen kunnen tot en met 24 november een spraakmakend Nederlands sportmoment voordragen. Van de fragmenten die het vaakst worden genomineerd wordt een top tien gemaakt. Daar kan tussen 25 november en 13 december op worden gestemd. Het Sportgala vindt plaats op 17 december.

Door de nieuwe prijs komt de jaarlijkse verkiezing voor sportmoment van het jaar bij de NOS te vervallen. Vorig jaar koos het publiek voor het olympisch goud van Epke Zonderland. Een jaar eerder bleek de val van Johnny Hoogerland in het prikkeldraad tijdens de Tour de France het gedenkwaardigste moment.