Ook Alonso dreigt race Austin te missen

Het is nog allerminst zeker dat Ferrari-coureur Fernando Alonso deel zal gaan nemen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin, Texas. De Spanjaard liep in Abu Dhabi bij zijn duel met Jean-Eric Vergne een rugblessure op, nadat zijn bolide hard over een kerbstone stuiterde.

Alonso's manager bracht via Twitter een foto naar buiten dat de coureur op een brancard het medisch centrum binnen werd gebracht voor controle. La Gazzetta dello Sport weet te melden dat Alonso afgelopen week medische tests heeft ondergaan en hakt hij begin deze week de knoop door. Mocht de Ferrari-coureur naar Austin afreizen dan wachten hem daar nog checks van de FIA.

Als Alonso niet racet dan is Marussia-coureur Jules Bianchi de eerst aangewezene om in de Ferrari te stappen. De Fransman komt uit de opleiding van het Italiaanse team en heeft regelmatig met een scharlakenrode bolide getest. Testrijder Pedro de la Rosa is de tweede mogelijke keuze.

Lotus-coureur Kimi Räikkönen zal zeker niet in actie gaan komen in Austin. De Fin zal een rugoperatie ondergaan om fit aan het seizoen 2014 te kunnen beginnen. Wie hem zal vervangen is nog niet bekend.