Van Hanegem gelooft in titel Feyenoord

Willem van Hanegem was onder de indruk van Feyenoord tegen AZ. De oud-voetballer zag de beste wedstrijd van het seizoen van de Rotterdammers.

"Ik was gelukkig in het stadion en kon het dus van dichtbij meemaken", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord met goed voetbal zien winnen in de Kuip is voor iedere liefhebber heerlijk om te zien. Zo'n middag in de zon klopt dan aan alle kanten en je gaat nog met een goed gevoel naar huis ook. Beter dan gistermiddag heb ik Feyenoord nog niet zien spelen in dit seizoen. Het deed zichzelf alleen te kort door niet te winnen en met 2-2 genoegen te nemen."

"Het spel was aantrekkelijk om te bekijken en waarschijnlijk ook om het te spelen. Je zag het aan met name Clasie die duidelijk zijn vorm weer heeft. Die speelde alle ballen in hoog tempo meteen naar voren en dat blijft het fijnst om te zien. Ik zag aanvallen over vier, vijf schijven waarvan er eentje eindigde bij Vilhena vrij voor de keeper, die bal had er van mij best in gemogen."

"Door de wedstrijd tegen AZ heb ik weer meer vertrouwen in de titelkansen van Feyenoord. Het voetbal zag er prima uit en er werd ook echt strijd geleverd. Dus zowel technisch als tactisch en mentaal stond het allemaal goed bij Feyenoord", aldus Van Hanegem.