Niet-Amerikanen leveren Twitter bijna niets op

Twitter-gebruikers van buiten de Verenigde Staten leveren het socialmediabedrijf relatief weinig op. Op basis van rechtbankdocumenten rond de beursgang van Twitter schrijft The New York Times dat ruim drie kwart van de twitteraars van buiten de VS komt en dat zij zorgen voor slechts 26 procent van de omzet.

Per duizend timeline-views verdient Twitter in de Verenigde Staten 2,58 dollar (1,91 euro). Buiten de VS levert hetzelfde aantal views slechts 36 dollarcent (27 eurocent) op. Desondanks is dit een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Om het voor bijvoorbeeld Europese bedrijven gemakkelijker te maken om te adverteren, heeft Twitter onder meer in Amsterdam een deelkantoor geopend en zijn hoofdkantoor in Dublin uitgebreid. Dit alles met oog op de beursgang van Twitter, vermoedelijk gepland voor 15 november.

Concurrent Facebook haalt ook het meest geld uit de Verenigde Staten. Het verschil is echter aanzienlijk kleiner. Van de 2,02 miljard dollar die het afgelopen kwartaal aan omzet binnenhaalde, kwam bij de helft uit de VS. Europa was goed voor een kwart van die omzet, terwijl Azië en de rest van de wereld ieder goed waren voor een kwart.