[Serie A] Ruime zege Inter bij Udinese

Internazionale heeft de uitwedstrijd bij Udinese in de Serie A zondag met 3-0 gewonnen. Rodrigo Palacio opende de score in de 25e minuut, vier minuten later sloeg ook Andrea Ranocchia toe. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Ricky Alvarez. De Milanezen klimmen naar de vierde plek met 22 punten, Udinese staat tiende.

Hellas Verona blijft verrassen in Italië. Door een 2-1 overwinning op Cagliari bezet de promovendus de vijfde plaats met hetzelfde puntentotaal als Inter. Beide ploegen hebben acht punten achterstand op koploper AS Roma, dat zondagavond Torino treft. Luca Toni en Bosko Jankovic scoorden voor Verona, Daniele Conti deed iets terug.

Lazio ging in eigen huis met 2-0 onderuit tegen Genoa. Juraj Kucka en Alberto Gilardino maakten het verschil voor de bezoekers, die nu achtste staan met veertien punten. Lazio heeft een punt meer en staat zevende.

Domenico Berardi was met drie treffers de grote man bij Sassuolo, dat met 4-3 won bij Sampdoria. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar kort na de gelijkmaker van Berardi kreeg Andrea Costa in de 51e minuut rood. Ook Antonio Floro Flores vond het net voor Sassuolo.

Livorno rekende voor eigen publiek af met Atalanta. Paulinho werd met een goal in de elfde minuut de matchwinner. Bij de bezoekers kreeg Carlos Carmona na 35 minuten rood.