[JL] Jong PSV verslaat VVV in Venlo

Jong PSV heeft zondag een zege op VVV-Venlo geboekt in de Jupiler League. De Brabanders waren in Venlo met 2-0 te sterk. Na een rode kaart voor Guus Joppen in de 79e minuut sloeg aanvoerder Menno Koch toe uit een strafschop. Turfan Özbozkurt zorgde vier minuten voor tijd voor de beslissing.

Jong PSV staat na vijftien wedstrijden veertiende met negentien punten, drie minder dan de nummer negen uit Limburg. De Eindhovenaren doen daarnaast nog volop mee in de strijd om de tweede periodetitel. In de laatste zes duels werden dertien punten gepakt, net zo veel als Sparta en FC Dordrecht.

Excelsior was in eigen huis Jong FC Twente de baas met 3-0. Door vroege goals van Lars Hutten en Lars Veldwijk namen de Rotterdammers een comfortabele voorsprong. In de 72e minuut tekende Veldwijk voor zijn tweede van de middag. Excelsior klimt naar de zesde plaats met 23 punten, de Tukkers bezetten de zestiende plek met veertien punten.