Been tevreden met koppositie Genk

KRC Genk gaat na zaterdagavond aan de leiding in de Jupiler Pro League. Mario Been is een tevreden trainer. Genk won met 2-3 op bezoek bij hekkensluiter Mons Bergen. Na een 0-3 voorsprong kreeg de ploeg van Been het nog lastig.

"We waren niet goed begonnen, maar komen toch vrij snel op voorsprong. We hebben spelers die vanuit het niets een doelpunt kunnen maken en dat zag je vandaag ook weer", aldus Been tegen Belgische media.

"Na dat openingsdoelpunt hadden we controle over de wedstrijd zonder echt kansen te creëren. Toch kregen we nog voor de pauze een paar mogelijkheden die er in hadden gemoeten", vervolgt de Rotterdammer.

"Na de pauze moest Bergen wel komen en we wisten dat er ruimte ging komen voor ons. We liepen daardoor uit, maar dan sloop er na de wissels onrust in het elftal. We verloren de controle. En dat moeten we met zijn allen nog leren: controleren en afmaken op het goeie moment. maar we zijn op de goeie weg."

De koppositie maakt Been trots, al kan Standard Luik daar zondag verandering in brengen. "Zestien wedstrijden ongeslagen en bovenaan de stand. Dat is gewoon mooi. Maar als we scherpte ontberen, komen ook wij in de problemen."