Busongeluk op A1 bij Muiden

Op de A1 bij Muiden zijn zaterdagmiddag drie touringcars betrokken geraakt bij een busongeluk. Veel passagiers zijn met rug- of nekklachten of uit voorzorg naar een ziekenhuis afgevoerd, zegt een inzittende van een achteropkomende bus die niet bij het ongeluk betrokken raakte. Een buschauffeur raakte bekneld, maar is inmiddels losgeknipt en ook afgevoerd.

Zes bussen waren met personeel van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden onderweg naar het Circustheater in Scheveningen voor een personeelsuitstapje. Bij Muiden moest de voorste bus plotseling remmen voor een file. Daarna zou de derde bus op de eerste of de tweede bus, die uitweek, zijn geklapt. In de zes bussen samen zaten ongeveer 350 mensen.

Inmiddels zijn drie vervangende bussen ingeschakeld. "Het is de vraag of het uitje nog doorgaat, daar voelen veel mensen niet meer voor. We rijden zo door naar Muiderberg en daar bekijken we wat er verder gebeurt."

Er is onder meer een traumahelikopter ingeschakeld. De snelweg is afgesloten en er staat een groeiende file op de rijbaan. Verkeer richting Amsterdam kan volgens de ANWB beter omrijden via Utrecht. Op de rijbaan in de andere richting is een kijkersfile ontstaan.