Djokovic en Federer in halve finale Parijs

Novak Djokovic heeft met overtuigende cijfers de halve finale van het Masters-toernooi in Parijs behaald. De Serviër, die het in Grand Slams dit jaar uitermate lastig had tegen Stanislas Wawrinka, versloeg zijn tegenstander vandaag relatief simpel. Vooral op belangrijke punten stond de nummer twee van de wereld zijn mannetje; het werd 6-1 en 6-4 in zijn voordeel.

In de halve finale treft Djokovic Roger Federer. Die nam in zijn kwartfinalewedstrijd revanche op Juan Martín Del Potro, waarvan hij op zijn thuistoernooi in Basel afgelopen zondag nog de finale verloor. Federer speelde vooral in zijn eigen servicegames ijzersterk, maar gaf de tweede set nog wel cadeau aan zijn Argentijnse tegenstander; 6-3, 4-6 en 6-3.

Het is de eerste keer dit jaar dat Federer een hogergeplaatste tegenstander verslaat, en de eerste keer sinds de Australian Open dat de Zwitser van een top tien-speler wint. Destijds won hij als laatste van Tsonga. Het is tevens de eerste keer dit jaar dat Djokovic en Federer het tegen elkaar opnemen. In hun hele carrière speelden de twee al dertig wedstrijden.