[PL] Arsenal wint bij Palace en behoudt koppositie

Arsenal blijft de koploper in de Premier League. De ploeg van trainer Arsène Wenger versloeg Crystal Palace zaterdag in een Londens onderonsje met 2-0. Mikel Arteta scoorde kort na rust vanaf de strafschopstip voor de bezoekers. Nadat de Spanjaard met rood van het veld was gestuurd besliste spits Olivier Giroud het duel in de slotfase met een rake kopbal.

Arteta moest na 65 minuten vertrekken na een vermeende overtreding op de doorgebroken Marouane Chamakh, die deze zomer door Palace werd overgenomen van Arsenal. Giroud maakte in de 87e minuut een eind aan de spanning. De Fransman kopte toen een voorzet van Aaron Ramsey binnen.

Arsenal heeft na negen duels 22 punten gewonnen. Chelsea en Liverpool, die dit weekeinde nog in actie moeten komen, volgen op vijf punten.