Activision Blizzard vanaf dinsdag zelfstandig

Gamebedrijf Activision Blizzard is vanaf dinsdag baas in eigen huis. Het bedrijf achter onder meer Call of Duty en World of Warcraft heeft donderdagavond van een rechtbank van Delaware toestemming gekregen een meerderheidsbelang over te nemen van moederbedrijf Vivendi Universal. Dat heeft Activision Blizzard bekendgemaakt.

Vivendi en Activision Blizzard hadden de overname eind juli bekendgemaakt. Het gamebedrijf betaalt 8,17 miljard dollar (6,03 miljard euro) aan Vivendi. Hierbij komt een deel van het geld uit een investeringsgroep onder leiding van het bestuur van Activision Blizzard. Vivendi Universal blijft met grofweg twaalf procent nog wel aandeelhouder in het bedrijf.

Een van de aandeelhouders had bezwaar aangetekend tegen de overname omdat die alleen in het voordeel zou zijn van de investeringsgroep. Zij zouden op deze manier meer dan een half miljard euro achteroverdrukken. De rechter heeft dit bezwaar nu van tafel geveegd.

Onder Activision Blizzard vallen twee gamebedrijven: Activision Publishing en Blizzard Entertainment. Het eerste is bekend als uitgever van Call of Duty, waarvan in november een nieuw deel verschijnt, en Skylanders. Blizzard Entertainment maakt spellen binnen reeksen als Diablo, Warcraft en Starcraft. In de regel halen de twee bedrijven in een kwartaal gezamenlijk meer dan een miljard dollar binnen.


Activision Blizzard vanaf dinsdag zelfstandig