Activision Blizzard koopt zichzelf terug

Activision Blizzard heeft een deal gesloten met Vivendi om zichtzelf terug te kopen voor $8 miljard. Wanneer dit afgerond is zal Activision Blizzard weer een zelfstandig bedrijf zijn, waarbij het grotendeel van de aandelen in bezit van de publieke markt zal zijn. Vivendi was groot aandeelhouder en voor een groot deel eigenaar van Activision Blizzard.

Het Franse bedrijf Vivendi zit al langer in financiële problemen en probeert al een tijd lang de aandelen die ze hebben in Activision Blizzard te verkopen. Nu is ze dit grotendeels gelukt, waarbij Activision Blizzard als bedrijf $5.83 miljard uitgegeven heeft voor 429 miljoen aandelen. Hiernaast hebben Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, Brian Kelly, Chairman van Activision Blizzard, en een paar andere grote spelers in het bedrijf $2.34 miljard uitgegeven aan 172 miljoen aandelen. Dit komt erop neer dat elk aandeel voor ongeveer $13.60 verkocht is. Vivendi blijft nog wel aandeelhouder, ze hebben 83 miljoen aandelen voor zichzelf gehouden. Dit betekend dat ze ongeveer 12% van in aandelen hebben, tegenover de 61% die ze voor deze verkoop in bezit hadden.

“Al deze transacties samen creëren een grote kans voor Activision Blizzard en alle aandeelhouders, inclusief Vivendi,” vertelt Bobby Kotick. “We zouden hier sterker uit moeten komen, een onafhankelijk bedrijf met een erg goede portfolio, focus en flexibiliteit om aandelen te moeten laten stijgen en één van de meest belangrijke entertainment bedrijven ter wereld te worden.”

Hij vertelt verder, “Deze transacties geven ons de mogelijkheid om gebruik te maken van de financieel aantrekkelijke markten tegenwoordig, terwijl we nog steeds meer dan $3 miljard achter de hand hebben om financiële stabiliteit te behouden.”

Activision Blizzard kennen we onder andere van populaire spellenreeksen als World of Warcraft en Diablo.

Activision Blizzard maakt 226 miljoen dollar winst (Foto: Novum)