Petrov rammelt weer met flinke geldbuidel

Vitaly Petrov zou volgend jaar wel eens zijn comeback in de Formule 1 kunnen maken. De Rus heeft naar eigen zeggen 25 miljoen euro in zijn geldbuidel zitten, zo meldt zijn voormalige manager Oksana Kosachenko. Het bedrag is ruim voldoende om bij meerdere renstallen in beeld te geraken.

Petrov deed tegenover Championat geen moeite om te ontkennen dat hij sponsorgeld op zak heeft. "Oksana weet altijd meer dan iedereen, in al haar projecten. Ik heb verder geen commentaar. Ik weet niet wat ik moet zeggen." Een zitje in de F1 is dan ook zeker een optie. "We weten dat sommige teams geldproblemen hebben, dat biedt mogelijkheden voor coureurs die op dat vlak bij kunnen springen."

Teams die genoemd worden zijn bijvoorbeeld Sauber en Marussia die beiden banden met Rusland hebben. "Op dit moment heb ik geen nieuws, maar het is voor mij niet nadelig dat sommige teams lang wachten met hun rijderskeuze."

De Russische coureur moet echter ook rekening houden met het betalingsgedrag van zijn sponsoren. Dit heeft hem in het verleden zijn plaats bij Lotus gekost en ook bij Caterham kon hij na afgelopen seizoen zijn biezen pakken, ondanks dat hij voor het team van Tony Fernandes de tiende plaats in het constructeurskampioenschap veiligstelde.