Dijsselbloem bereid tot concessies

Het kabinet is 'zeker bereid' om oppositiepartijen tegemoet te komen bij de gesprekken over de begroting van volgend jaar. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dinsdag gezegd op RTL Z.

"We voelen het echt als onze plicht om tot een akkoord te komen. Nederland zit echt niet te wachten op politieke chaos. We zijn zeker bereid om andere partijen tegemoet te komen", zei Dijsselbloem over de gesprekken met de oppositie, die dinsdagavond worden voortgezet.

Volgens Dijsselbloem worden de gesprekken technischer en inhoudelijker. "Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Ik kan niet zeggen wie er in het proces betrokken blijft, maar ik hoop op zo breed mogelijke steun."

Dijsselbloem spreekt vanaf 19.00 uur met de oppositie over een document dat zijn ambtenaren hebben opgesteld en dat een overzicht bevat van de pijnpunten bij de oppositie. "We moeten praten over hoe we die kunnen repareren", zei Dijsselbloem. Hij herhaalde wel dat voor alle alternatieve plannen geld moet worden gevonden.