Zilver en twee keer brons voor tafeltennissers

Bij het paralympische EK tafeltennis zijn in het individuele toernooi drie medailles behaald door Nederland. Gisteren werd het enkelspel afgesloten. De meeste spelers waren aan het begin van de middag al uitgespeeld, maar Bas Hergelink maakte nog kans op de Europese titel.

In de finale kwam Hergelink uit tegen de Poolse Patryk Chojnowski. Helaas verloor hij die finale met 0-3 (5-11, 5-11 en 7-11), maar de Deventenaar kan terugkijken op een geslaagd toernooi in Lignano. Coach Johan Lieftink is zeer tevreden over zijn spel. "Bas speelde tegen Cardona (3-1 (10-12, 11-6, 11-5 en 11-9) tactisch sterk en speelt een zeer goed toernooi. De finale tegen Chojnowski (Paralympisch kampioen) was zoals verwacht erg lastig, maar dit maakt de prestatie er zeker niet minder om."

Brons werd er gehaald door Jean-Paul Montanus. In de halve finale moest hij tege de Oekraïnse Mykhaylo Popov, maar verloor die wedstrijd in 1-3 (7-11, 4-11, 11-8 en 8-11). Ook Montantus kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Coach Lieftink: "Jean-Paul won op weg naar brons van de nummer één en twee van Londen, een indrukwekkende prestatie! De bronzen medaille is een mooie beloning voor zijn prestaties de afgelopen dagen."

Voor Kelly van Zon eindigde het toernooi na de poulefase gelijk in de halve finale. Ze verloor deze van de Oekraïnse Viktoriia Safanova in 3-0 (8-11 3-11 en 11-13), en sleepte daarmee het brons binnen. Johan Lieftink zag dat het niet heel goed was: "Soms lukt het wel en soms lukt het niet, dit was duidelijk niet het toernooi van Kelly. Daarom is ze (nu) ook niet heel tevreden met brons."