Klantenchassis kan Andretti naar F1 lokken

Andretti Autosport heeft interesse in het opzetten van een Formule 1-team. Het Amerikaanse bedrijf laat wel weten dat het alleen interessant is als een klantenchassis toegestaan wordt. Momenteel komt het team uit in de IndyCars en volgend seizoen komt daar de nieuwe Formula E bij.

Baas van Andretti Autosport is Michael Andretti die oud-coureur is en tussen 1983 en 2002 in de IndyCars Series uitkwam, uitgezonderd 1993 toen hij dertien F1-races voor McLaren reed. In 1991 werd hij in de IndyCars kampioen. Zijn vader Mario hield het langer in de Formule 1 uit en werd in 1978 zelfs wereldkampioen. Zes jaar later pakte hij de titel in de IndyCars. Hij is ook degene die met de Frankfurter Allgemeine Zeitung sprak over de plannen van het familiebedrijf dat de invoering van klantenchassis toejuicht.

"Ik heb er al met Bernie Ecclestone over gesproken. Het zou een manier zijn om nieuwe teams naar de Formule 1 te lokken, ook als ze niet beschikken over een grote fabriek. Mijn zoon Michael zou meteen toehappen als hij een auto bij een van de topteams kan afnemen. Het idee van een blauwe Ferrari die een rode Ferrari passeert vind ik zeer interessant. Het zou de Formule 1 een hele nieuwe aantrekkingskracht geven."