Horner onvindbaar voor dopingcontrole

Chris Horner is maandagochtend niet verschenen bij een dopingcontrole. Dat meldt de Spaanse krant AS. De winnaar van de Vuelta a España zou niet in het hotel zijn waar verondersteld werd dat hij er zou zijn. Op zijn kamer bevond zich een andere renner. Het Spaanse anti-dopingagentschap AEA vond hem ook niet in een ander hotel.

De Amerikaan is de oudste renner die winnaar is van een grote ronde. De opdracht van de dopingcontrole kwam van het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA. De teamleiding van zijn ploeg RadioShack had geen verklaring waarom Horner niet aanwezig was. 

Update 13.26 uur

Het team heeft ondertussen via Twitter gereageerd. Horner zou zijn whereabouts hebben geüpdatet in een email die hij heeft gestuurd naar de USADA. Perswoordvoerder Philippe Maertens heeft tegen cyclingnews.com gezegd: "Er is helemaal geen probleem. De dopingcontroleurs gingen naar het verkeerde hotel. Hij zat namelijk ergens anders, iets wat hij ook aangegeven heeft. Ze zouden hun administratie beter moeten bijhouden."