Ghost Games moet Need for Speed herkenbaar maken

De Need for Speed-reeks wordt voortaan gemaakt door Ghost Games. Dat heeft de in Göteborg gevestigde gamestudio laten weten aan het Britse weblog Videogamer. Tot nu toe werd de raceserie gemaakt door Criterion of door EA Black Box. De stap moet een einde maken aan de verschillende gezichten van de reeks.

De afgelopen twee jaar verschenen drie games in de Need for Speed-reeks: een simulatiespel, een racespel met een nadruk op verhaal en een competitieve actieracegame. Dat verschillende gamestudio's ieder hun eigen draai gaven aan de reeks is volgens studiobaas Marcus Nilsson van Ghost Games verwarrend.

"Need for Speed heeft continuïteit nodig", zei Nilsson tegen het weblog. Ghost Games maakt het dit jaar te verschijnen Need for Speed: Rivals en zal ook volgende delen op zich nemen. "Dan wordt de serie weer herkenbaar en weten gamers wat ze kunnen verwachten", gaf hij aan.

Need for Speed: Rivals draait net als Need for Speed: Most Wanted (2012) om de strijd tussen straatracers en de politie. De racegame wordt gemaakt voor de huidige en nieuwe spelcomputers. Het spel moet in november in de winkel liggen.


Ghost Games moet Need for Speed herkenbaar maken